به گزارش فرهنگ امروز به نقل از اعتماد؛ موسسه توسعه هنرهای معاصر در دوران مهدی افضلی به اشکال گوناگون در زمینههای غیرمرتبط ورود داشت. این درحالی بود که اساسنامه موسسه برخلاف قوانین در دسترس عموم قرار نگرفت ولی رسانهها از بعضی جزییات مطلع بودند. روزنامه اعتماد درگزارشهای متعدد به فعالیتهای غیرشفاف این مجموعه اشاره کرده است. خبرگزاری تسنیم نیز در این باره مینویسد:«زمانی که معاونت هنری و بنیاد رودکی اقدام به انتشار ریز مالی سال 1396 خود کردند، درکنار انتشار کمکهای مالی وزارت ارشاد به نهادهای فرهنگی، هیاهویی به پا میشود مبنی بر اینکه چرا بودجه فرهنگی کشور بدین شکل هزینه شده است. اعتراضات به شیوه هزینهکرد این بودجه و اختصاص بودجه به برخی نهادهای ناشناخته وضعیت را پیچیده میکند و تفسیر و تحلیل این اعداد و ارقام در آن روزها به بحثی داغ بدل میشود. در همان روزها یکی از نهادها مورد پرسش موسسه توسعه هنرهای معاصر با مدیریت مهدی افضلی بود که در فهرست وزارت ارشاد رقمی برابر با 36 میلیارد و 680 میلیون تومان بابت توسعه هنرهای تئاتر، تجسمی و مد و لباس دریافت کرده بود. هر چند مشخص نبود ورودی مالی این موسسه تنها همین رقم است یا خیر؛ اما خبرنگاران در گزارشهای مختلف نسبت به فقدان شفافیت در این موسسه مینویسند. با این حال نه وزارت ارشاد و نه شخص مهدی افضلی نسبت به این اتفاقات واکنشی از خود نشان نمیدهند.» با تغییر ساختاری در وزارت ارشاد، مدیر موسسه توسعه هنرهای معاصر به مدیریت بنیاد رودکی منصوب شد. حالا خبر رسیده که تعدادی از نمایندگان «انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران» با انتشار متنی از روند تاسیس «انجمن موسسات و آموزشگاههای فرهنگی هنری استان تهران» با مدیریت مهدی افضلی انتقاد کردهاند. به گزارش خبرنگار مهر، تعدادی از نمایندگان انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران متشکل از منوچهر فیروزی، محمد طیبی جبلی، بابک بنی حسینی، غلامرضا رضایی و مهدی باطنی با انتشار متنی از روند تاسیس یک مجموعه صنفی جدید با عنوان «انجمن موسسات و آموزشگاههای فرهنگی هنری استان تهران» با بنیانگذاری مهدی افضلی (مدیرعامل فعلی بنیاد فرهنگی هنری رودکی) که چندی پیش در رسانهها منتشر شده، انتقاد کردند.
در متن ارسال شده از سوی نمایندگان انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران آمده است:
«از حدود دو سال و نیم پیش گروهی به نمایندگی از مدیران آموزشگاههای هنری استان تهران جهت پیگیری مطالبات صنفی،کارگروهی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفتر برنامهریزی و توسعه آموزشهای فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد تا «انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران» به ثبت برسد. اما متاسفانه با گسترده شدن روند شیوع ویروس کرونا این روند کند و مقرر شد تا بعد از مدتی حتما این انجمن تشکیل شود. در این مدت اساسنامه این انجمن با تعامل، همفکری و چانهزنیهای متعدد بین مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان آموزشگاههای هنری استان تهران آماده شده که مراحل آخر ثبت را طی میکند. ضمن اینکه مدیران معاونت هنری، مدیریت دفتر برنامهریزی و توسعه آموزشهای فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ریاست و معاونت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران نیزکاملا واقف به این امر بودهاند. حتی تا چند روز پیش نیز پیگیریهای لازم از طریق جناب آقای دکتر صفیپور همچنین در جلسه مورخ ۱۱ بهمن با جناب دکتر جاودانی در اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران صورت گرفت و قولهای تسریع در انجام این مهم نیز داده شد. اما اتفاقاتی در مورخه ۱۲بهمن با سرعتی باور نکردنی باعث شد تا سوالاتی برای مدیران موسسات فرهنگی هنری و آموزشگاههای هنری مطرح شود که چرا ما با پیگیری بیش از دو سال و نیم، هنوز اندر خم یک کوچهایم اما اشخاصی با روابط(خصوصی- دولتی) و از اهالی همان ادارات شروع به گرفتن مجوز با همین نام انجمن ما کردهاند! چگونه بدون فراخوان بین مدیران موسسات هنری و آموزشگاههای هنری اقدام به برگزاری انتخابات در تالار رودکی کرده و مسوولان رده بالای وزارت ارشاد از جمله معاون هنری وزیر جناب دکتر حسینی نیز در این جلسه حضور داشتند! مگر سیاست دولت بر اصل خصوصیسازی متمرکز نشده بود؟ چه عاملی باعث شد که از مدیران همان اداره برای ایجاد این انجمن استفاده شود؟ منظور و مقصود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خصوص معاونت هنری از موازیکاریهای اینچنینی چیست؟ در پشت پرده این رویداد چه میگذرد که این افراد از پستی به پست دیگر جابهجا میشوند و در راس تصمیمگیریهای امور فرهنگ و هنر قرار میگیرند!؟ چرا هیچ یک از مدیر مسوولان موسسات و آموزشگاههای هنری در این جلسه، این انجمن و این رویداد نبوده و هیچ کسی جز برگزارکنندگان آن مطلع نبودهاند؟
ما مدیر مسوولان آموزشگاههای هنری خواستار شفافسازی در این روند و رویداد شگرف و عجیب بوده و تقاضا داریم سریعا نسبت به بررسی عدم صدور مجوز تحت این نام که نتیجه تلاش دو سال و نیم ما بوده، اقدام کنند. با تشکر - مدیر مسوولان آموزشگاههای هنری»
به گزارش مهر، روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد فرهنگی هنری رودکی طی روزهای گذشته بود که با انتشار یک خبر رسمی از آغاز به کار اولین انجمن موسسات و آموزشگاههای فرهنگی هنری استان تهران با هدف حمایت و توسعه کسب وکارهای مرتبط با هنر و رونق اقتصاد هنر در قالب تشکلهای عضو اتاق بازرگانی و معرفی مهدی افضلی به عنوان بنیانگذار این انجمن خبر داد.
در این جلسه پس از به رای گذاشتن بخشهایی از اساسنامه، انتخابات هیات مدیره انجمن برگزار و بر این اساس مهدی افضلی، حسین مسافرآستانه، علی متقیان، اصغر همت، احسان آقایی، سیدمحمد عمرانی و علیرضا مسگرخویی به عنوان اعضای هیات مدیره انتخاب شدند.
نظر شما